Tuesday, June 22, 2010

Last week I was able to take a wine and cheese tasting class from the institute. It was very interesting to learn the techniques for observing, smelling, and tasting wine. We also learned which wines pair best with which cheeses.

Here is a list of recommendations that we received:
  • 1.      White wine goes well with goat’s cheese
  • 2.      Chinon (red wine) goes well with Riblochon (cow’s cheese) Chinon is a “Cabernet Franc”
  • 3.      Cotes-du-Rhone (Shiraz) with St. Nectaire  (cow’s cheese) or with Ossau-Iraty (MY FAVORITE CHEESE, I will miss it!) paired with black cherry jam.
  • 4.      Bordeaux with Camembert


 When buying wine, note that the years 1989-1990 produced great wines due to good climate conditions.  Furthermore, when trying to tell the age of a red wine note that a younger wine appears more violet around the edges, whereas an older wine appears more orange. 


(La semaine dernière, j'ai pu prendre un vin et dégustation de fromage de classe de l'Institut.C'était très intéressant d'apprendre les techniques d'observation, l'odorat et la dégustation de vins. Nous avons également appris que les meilleurs vins paire avec laquelle fromages.


Voici une liste de recommandations que nous avons reçues:
1. 
Vin blanc se marie bien avec le fromage de chèvre
2. 
Chinon (vin rouge) va bien avec Riblochon (fromage de vache) Chinon est un "Cabernet Franc"
3. 
Côtes-du-Rhône (Shiraz) avec Saint-Nectaire (fromage de vache) ou avec d'Ossau-Iraty (mon préféré FROMAGE, va me manquer!) Jumelé avec confiture de cerises noires.
4. 
Bordeaux au camembert
Quand le vin d'achat, note que les années 1989-1990 produit de grands vins en raison de conditions climatiques bonnes. 
En outre, lorsque vous essayez de dire à l'âge d'une note de vin rouge que de vin semble plus jeune violet sur les bords, alors qu'un vin semble plus âgés orange.)

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